lørdag den 25. maj 2013

Marengsbund med bær og flødeskum

Solen skinner og sommeren er lige om hjørnet. For mig betyder der marengs-kager med bær og skum. Denne kage er simpelthen så lækker - og samtidigt virkelig nem at tilberede.
Marengsbunden kan i øvrigt laves dagen i forvejen, og så er det kun skum og bær der skal arrangeres på dagen. 

Er du til en helt simpelt marengskage, der er så nem som muligt, så lav en almindelig marengsbund (kun med sukker og æggehvider) og top med flødeskum og bær. Personligt foretrækker jeg at lege lidt med smagsvarianterne og blander gerne flødeskummet med kogte bær, for at give kagen det sidste pift.

Prøv denne opskrift:

Marengsbund:
4,5 pasteuriseret æggehvide (3 bæger)
200 g sukker
Cirka. 80-90 gram mandler og/eller hasselnødder
Cirka 60-70 gram chokolade (cirka mål)

Topping:
1/4 piskefløde
Rabarber (Ca. 4 stænger )
En portion jordbær (Ca. 10 store)
Rørsukker
vanilie

Pynt:
Revet chokolade
Hindbær (og/eller jordbær)
Hakket nødder

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk igen til blandingen bliver helt stiv. Hak chokoladen og nødderne - og bland det forsigtigt i æggehviderne. Smør marengsen ud på bagepapir på en bageplade (Med en ske former du stor cirkel - ca. 2 cm højde). Bag marengsbunden i ovnen på 175 grader alm ovn i 20 min. Afkøl marengsbunden bagefter (pas på med at flytte for meget rundt på den, så den ikke går for meget i stykker). Skær rabarber og jordbær i skiver og kog dem til en kompot. Tilsæt en smule rørsukker og vanilje (smag til).
Afkøl kompotten. Pisk fløden til flødeskum. Bland jordbær/rabarber-kompotten med flødeskummet og smør det ud over marengsbunden. Top med bær, reven chokolade og hakkede nødder.
6 kommentarer:

 1. super super kage kan varmt anbefales

  SvarSlet
 2. Tak, glad for at høre den blev god :-)

  SvarSlet
 3. Hej Lotte. Lækker opskrift:) vil prøve den i weekenden:) chokoladen i marengsbundene, kommer du bare den varm i æggehviderne? Hilsen Malene

  SvarSlet
 4. Hej Malene! Ja du vender bare den varme chokolade i. Men på det seneste har jeg sådan set bare hakket chokoladen groft og vendt det i æggehviderne, og resultatet er ligeså godt, så gør endelig det.. Jeg tænker lidt at ændre i opskriften en af dagene.
  God bagning

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) har du/i prøvet at bruge en erstatning for rabarber? Jeg er i USA og kan ikke skaffe det. Erstatningen skal også helst give en syrlig smag til skummet. På forhånd tak :)

   Slet
 5. Hej Sine!
  Nej jeg har ikke selv forsøgt mig med en erstatning for rabarber, men jeg vil tro, at lime/citron vil gå godt sammen med jordbærrene (evt også hindbær). Jeg laver i hvert fald selv ofte jordbær og hindbærsyltetøj med citronsaft og citronskal i, og det giver nemlig et godt syrligt pift til de søde bær. Jeg er næsten sikker på det vil smage godt. Håber du kan bruge mit svar? :-)

  Venlig hilsen Lotte :-)

  SvarSlet