tirsdag den 11. juni 2013

Jordbær koldskål

I dag rundede temperaturen de 25 grader - og så kom lysten til koldskål. Eftersom der lige nu er billige og lækre danske jordbær, fik jeg lyst til jordbær koldskål. Den blev rigtig lækker - og opskriften er i øvrigt rigtig nem! 

1 stor portion:
4 pasteuriserede æggeblommer
85 gram rørsukker
2-3 tsk vaniliesukker
1/2 liter tykmælk
1/2 liter kærnemælk
Saft fra en citron
1 bakke jordbær
evt. mandler


Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en god cremet konsistens. Vend tykmælk og kærnemælk i. Blend mindst en 1/2 bakke jordbær med en stavblender og vend jordbærsaften/mosen i blandingen. Smag selv til, hvor meget jordbær du vil have i. Smag derefter til med citron (personligt bruger jeg mindst en halv halv citron til - citronen gør underværker). Hak mandlerne groft og rist dem på en pande. Server koldskålen med jordbær, ristede mandler og evt. mynte.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar