400 g rabarber
400 g jordbær (ca en bakke)
250 g sukker (evt op til 400 gram)
Revet ingefær
(smag selv til, jeg foretrækker 10-15 g)
Revet citronskal og saft (smag til)
Atamon (konserveringsmiddel)
Rens rabarber og jordbær og skær dem i mindre stykker. Kog frugterne ved lav temperatur, under låg, i en gryde (uden vand) i ca 15 min (indtil de er næsten udkogte). Riv ingefær og tilsæt - dernæst sukker, citronskal og/eller saft og kog videre i ca 15 min mere. Pektinen i citronskallen er med til at gøre frugten mere fast/stift, så jo mere citronskal jo fastere syltetøj (det er også muligt at tilføre en lille smule melatin, hvis man holder meget igen med citronskallen.. men pas på, den gør syltetøjet mere stift end man tror). Smag til og tilsæt evt. en 1/2 tsk atamon (ellers kan du også nøjes med at tørre låget af i atamon). Hæld syltetøjet på rene, skoldede glas og sæt på køl.
Tip: Frys hele eller skiver af rabarber ned - så har du lidt at glæde dig til i løbet af vinteren også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar