søndag den 5. maj 2013

Blomkålspure

En sund, meget nem og lækker pure. Pureen kan bruges som sundt alternativt i stedet for "sovs" til frikadellerne eller som en lækker dip på tapas-bordet. Dyp gulerodstænger, rugbrødchips eller hjemmelavet små knækbrød i pureen.

1 helt blomkål
2 spsk olie
salt
peber
En klat smør (kan udelades, sundhedsmæssigt)
Saft fra en citron
(evt. presset hvidløg)

Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet. Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden. Damp blomkålen i ca 10 minutter, til den er mør (pas på at den ikke får for meget, så kommer der en dårlig lugt i stedet).
Hæld blomkålen i en almindelig blender eller stavblender - sammen med olie, salt, peber og citronsaft. Blend og smag til. Kan serveres både koldt og varmt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar