Når dejen er samlet kan du tilsætte den smagsvariant, du har lyst til fx 30 gram hakket chokolade eller 50 gram nødder (fx hasselnødder, mandler eller valnødder) eller skal fra en citrusfrugt.
Så eksperimenter med smagene og find din egen favorit.
Grundopskrift på 20-25 småkager:
80 gram blødt smør
120 gram sukker
1 æg
180 gram mel
(+ en smagsvariant)
Min smagsvariant:
Ca. 30 g kokos
Revet ingefær
Skal fra en lemon
Pisk smør og sukker. Tilsæt æg og og den smagsvariant du foretrækker (denne gang tilsatte jeg kokos, lemonskal samt revet ingefær). Rør blandingen godt sammen.Tilsæt til sidst melet og ælt dejen, så den bliver fast.
Rul dejen til en lille tyk pølse (brug gerne mere mel) og og læg husholdningsfilm rundt om. Læg "pølsen" på køl i et par timer. Skær dernæst ca. 20-25 skiver af pølsen (ca 4 mm) (brug igen gerne mere mel, så de ikke klistrer). Tryk kagerne lidt fladere og form evt. skiverne, så de bliver flotte runde. Sæt kagerne i ovnen på 175 grader i ca 15-18 min (alt afhængig af ovnen. Det vigtigste er, at de skal nå at blive gyldne i kanten, så de bliver sprøde.
Afkøl på bagerist - og server dem når de er helt kølet af. Opbevar i tætsluttende kagedåse.
Tip: Kagerne bliver ekstra fine, hvis de får et mønster. Der findes kagestempler og diverse, som man kan eksperimentere med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar