Hjemmelavet müsli er bare lidt mere lækkert end det færdigkøbte, og så tager det ingen tid at lave selv. Så her er lidt inspiration til at komme i gang. Brug det eksempelvis som topping på græsk yougurt (eller det langt sundere alternativ "Skyr"), når der skal serveres en lækker morgenmad/brunch eller som alternativt til et lækkert mellemmåltid.
Ingredienser: Hvad fantasien eller køkkenskabet kan klare, men her er et par forslag:
solsikkekerner
hørfrø
sesamfrø
græskarkerner
halveret hasselnødder
halveret mandler
en god portion (grov valset) havregryn
(evt. kokosmel)
-
tranebær
rosiner
hakket dadler
(evt. hakket chokolade)
Rist kerner og nødder på panden, så det får en svag gylden farve (på maks varme).
Tag nødderne/kernerne af panden. Tilsæt dernæst et par gode skefulde sirup og/eller honning, så det bobler (Jeg foretrækker at blande sirup og honning). Tilsæt igen nødder/kerner - samt resten af ingredienserne (tørret frugt og/eller chokolade). Bland det hele og varm det et par minutter på panden. Afkøl på bagepair og hæld på en lufttæt beholder, så kan det holde sig i op til flere uger.
Server evt. sammen med frisk frugt (fx blåbær eller hindbær) og skyr (tilsæt evt. ekstra sirup).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar