lørdag den 12. januar 2013

Dulce de leche (karamel creme)

Dolce de leche er Argentinas svar på Nutella. 
Dolce de leche kan købes her i Danmark, bl.a. hos urtekram,  men det er nemt og langt billigere at lave de selv.
På Istedgade (de asiatiske købmænd) koster en dåse mellem 14 og 16 kr) men man kan også købe dem fx i Irma eller Føtex (til omkring de de 24 kr)

Brug det kreativt ligesom  fx på lagkagen, pandekagerne eller på brødet. 

1 stor portion:
1 dåse kondenseret mælk
Vand

Bring vandet i kog i en gryde og kog dernæst dåsen 
(uåbnet) i gryden i 3 timer.
Dåsen skal være dækket af vandet hele tiden.

Dåsen kan sagtens koges med papiret på, men det gør dog gryden lidt sværere at rense. Brug gerne en gammel gryde (pga kalk).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar