fredag den 11. januar 2013

Lakridsmandler med hvid chokolade

Lakrids er det nye sort indenfor madlavning, og når disse mandler er smagt, så forstår man hvorfor. 
Her er opskriften på en lækker snack eller en fin værtindegave (inspireret af summerbird).


1 pose mandler
1 plade hvid chokolade
2-3 spsk lakridspulver (fx fra urtekram eller en special butik/købmand)
(mængden af ingredienser er ikke vigtig)

Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i ca 6-8 min. Afkøl mandlerne. Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav temperatur. Hold 1/3 af ckoladen tilbage og rør det i, når den smeltede chokolade af taget af varmen. Vend mandlerne i den hvide chokolade og tag mandlerne op med en gaffel - en efter en, og læg dem på bagepapir. Når chokoladen næsten er helt tør, rystes de i en frysepose sammen med lakridspulveret. Sigt evt. det overskydende pulver fra inden de puttes i glas.

Kan holde sig i flere uger og smager lige godt hver gang ;-)

1 kommentar:

  1. Lav dem ikke :) man bliver fuldstændigt afhængig... Guf

    SvarSlet