Pannacotta er en lækker og meget nem dessert. Den traditionelle pannacotta er med vaniliesmag, men den bliver endnu mere lækker, hvis du pifter den op med andre
smagsvariationer, som fx denne citron pannacotta. Citronen gør desserten frisk
og med et par bær på toppen sidder den lige i skabet. Den kan laves dagen før –
og opskriften er ikke til at gå fejl af.
3 blade husblas
½ liter piskefløde
1,5 dl sukker
½ dl citronsaft
2-3 tsk. citronskal (efter smag og behag)
Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kom fløde,
sukker, citronskal, citronsaft i en gryde sammen med den flækkede vanilje stang,
hvor kornene er skrabet ud. Når blandingen er nået kogepunktet, skal gryden af
varmen. Vrid husblassen og rør den i den varme flødeblanding, så den smelter. Fordel
blandingen på glas og stil på køl i 5 timer eller til næste dag.
Kan pyntes med fx hindbær eller brombær og citronmelisse eller mynteblade
Kan også anrettes med hjemmelavet bærsause.
Eksperimenter med smagsvarianterne!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar