søndag den 6. januar 2013

Hjemmelavede flødeboller

Skal du imponere med en dessert, lidt til kaffen eller et venindebesøg, så er hjemmelavet flødeboller et sikkert hit! Og så kan de laves dagen i forvejen! 

Summerbirds flødeboller med marcipanbund har altid været min personlige favorit, og derfor er opskriften her også med marcipanbund. 

Opskriften er nem at gå til - men chokoladeovertrækket kræver lidt øvelse, hvis det skal være pænt.

En rulle marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g pas. æggehvider (svarende til 3 bæger)
1 stor plade mørk chokolade

Skær marcipanen i skiver og rul evt. dem lidt større (størrelse og tykkelse afhænger humør - men de skal ikke være for tynde ) og lægges på bagepapir. Bages ved 180 grader i 8 min.

Guf:
Dernæst koges sukker og vand op i ca 2-3 min. Sukkerlagen skal boble og få en pæn gylden overflade, inden den tages af blusset.
Æggehviderne piskes meget let imens sukkerlagen tilsættes i en tynd stråle langsomt. Dernæst piskes guffet stift med en elpisker (middel hastighed) i ca 15 min. Guffet er først færdigt, når det er helt stift og genstridigt.

Sprøjt guffet ud på marcipanbundene og de bag i ca 5 min ved 180 grader, til de opnår en fast overflade.

Smelt chokoladen over vandbad ved lav temperatur. Hold en 1/3 del af chokoladen tilbage. Når chokoladen er smeltet, tages gryden af vandbaden og resten af chokoladen røres/smeltes i. Så burde chokoladen få et bedre knæk.

Dyb flødebollerne i chokoladen ... og "lap" evt. huller med chokolade bagefter.

Pynt toppen efter humør..... fx tørret hindbær eller andet drys. Når chokoladen er stivnet, lægges flødebollerne i beholdere (bedste temperatur 10-12 grader, så chokoladen bevarer det flotte blanke look - så sæt dem udenfor, hvis temperaturen er til det). Kan holde sig op til flere dage. Jo længere tid der går, jo mindre godt bliver skummet. Så på dag 1 og 2 smager de bedst.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar