fredag den 1. februar 2013

Cookies

Her er en opskrift på cookies med chokolade og nødder. Kagerne smager skønt, kan laves i forvejen - og passer til enhver lejlighed. Kagerne er desuden en god blanding mellem en hård og en blød cookie. Er du stor fan af chokolade, kan du i øvrigt sagtens tilføre mere chokolade - og evt. udelukke nødderne. 

27 stk:
Ingredienser:
150 g smør (smeltet)
4, 5 dl brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 dl sukker
6, 5 dl havregryn
3 dl hvedemel
2 æg (let piskede)
en knivspids salt
1 tsk bagepulver
150 g chokolade (evt. mere)
50-100 g mandler og/eller hasselnødder

Smelt smørret og rør det sammen med brun farin, vanilje og sukker. Tilsæt æg og havregryn og rør videre. Tilsæt mel, bagepulver og salt til blandingen og rør dejen godt igennem. Tilsæt grofthakket chokolade og nødder og rør godt.
Rul 27 kugler af dejen, læg 9 stk på hver sin bageplade og pres dem flade med hånden. Bag en plade af gangen i 12 min på 180 grader (alm ovn). Kagerne bliver hårdere, efter de er kommet ud af ovnen. Afkøl kagerne på bagepapiret på en rist  - og opbevar kagerne i kagedåser (så kan de holde sig i op til en uge).

Tip: En kollega har fortalt mig, at hun har bagt disse kager og efterfølgende frosset dem ned - med stor succes!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar