søndag den 27. juli 2014

Små lækre blåbærtærter

Blåbær er billig og gode fortiden, så her er en opskrift på lækre små blåbærtærter med mazarinbund. De små tærter blev godkendt af mine søde veninder - og madblogger Madfryd, så de fortjener helt sikkert en plads på bloggen. Faktisk er opskriften den samme som min jordbærtærte, den eneste forskel er blåbærrene og de små tærteforme, og derfor skal de have lidt kortere tid i ovnen. "Snyder" du med kagecremen, tager disse små tærter ikke meget tid at lave. 

Ingredienser til 4 små blåbær tærter:

Mazarinbund:
100 g blødt smør
100 g sukker
1,5 æg
100 g marcipan
25 g mel
50 g mørk chokolade

Kagecreme:
(portionen er nok lidt for stor, så halver evt):
2 æg
2 spsk sukker
2,5 dl mælk
1 spsk maizena
1/2 tsk vaniliesukker
1/4 l fløde

Pynt:
1 bakke blåbær
Evt. mynte

Mazarinbund:
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen i og pisk lidt mere. Tilsæt æggene og pisk, men ikke for længe, dejen skal bare samle sig. Vend tilsidst melet i. Smør de små tærteforme med smør og hæld dejen i. Bagen bundene på 175 grader (alm ovn) i ca 20 til max 25 min (tjek om de har fået nok, før du tager dem ud, men husk at de skal være svampede, så de må ikke få længere end bagetiden). Lad dem afkøle og tag dem gerne ud af formene. Smelt chokoladen og smør det på tærterne. Sæt bundene med chokoladen på køl, gerne til næste dag.

Kagecreme:
Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde. Tænd for blusset (lavt) og pisk dernæst mælk og maizena i. Bring cremen i kog ved konstant piskning - og tag gryden af varmen, så snart den koger (husk: start med lav varme på blusset og skru så evt. lidt op undervejs, men den må ikke få max varme, så skiller cremen, og du må starte forfra). Hæld cremen på en skål og drys med sukker (så cremen ikke trækker skind) og stål den på køl, til den er stivnet - eller til dagen efter.
Først inden du skal smøre cremen på kagen, piskes fløden til stift flødeskum og vendes i cremen (tilsæt flødeskummet lidt af gangen - og smag til, det er individuelt hvor meget fløde, man kan lide i cremen).

Smør cremen på mazarinbunden og pynt med blåbær og evt mynte.

Tips: Lav Bund og creme dagen i forvejen:
Du kan sagtens lave mazarinbundene (smurt med chokoladen på) dagen i forvejen (stil den bare på køl i køleskabet til næste dag).

Du kan også lave mazarinbundene fx 2 dage i forvejen og fryse dem ned i stedet (tag dem op 2 timer inden de skal pyntes, og smør dem med chokolade og lad det stivne inden der kommer creme på)

Kagecremen kan sagtens også laves dagen i forvejen, det bliver den faktisk rigtig god af - men fløden skal vendes i på dagen, hvor kagerne skal serveres.

Husk; Selve kagerne har dog bedst af at sammensættes kort tid inden servering (dvs. med creme og blåbær)

Tip: Snyd med kagecremen:
Gider du ikke lave kagecremen selv, kan du sagtens bruge et færdigt "brev." For at lave en god færdig-creme, så drop opskriften bagpå brevet og tilsæt i stedet ca. 3 dl mælk til pulveret (og pisk) - og vend tilsidst cremen med 1/4 l fløde, der er pisket til flødeskum.

4 kommentarer:

 1. Den skal prøves!!! ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er garanteret også lige dig ;-)

   Slet
 2. Prøvet, og med fantastisk resultat. Ikke første gang dén bliver smækket sammen her på matriklen. Tak for en skøn opskrift, Lotte :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder bare godt :-)! Det er også allerede blevet en klassiker hos mig også.. næste gang smider jeg nok en portion hindbær på også ;-)

  SvarSlet