mandag den 7. juli 2014

Lækker klassisk roulade (hindbærroulade)

Jeg har længe ville bage en lækker klassisk roulade, for den kan jo på ingen måde sammenlignes med den færdigkøbte. Denne roulade tager oveni købet kun 10 min at lave, og når jeg selv skal sige det, så har den en stor imponeringsfaktor, når resultatet står færdigt. Opskriften kan bruges som grundopskrift, så du kan selv variere syltetøjet (fx kan du i stedet bruge rabarber eller jordbær - eller en blanding af de to), men denne opskrift med udgangspunkt i en hindbær roulade, da jeg netop har lavet en masse god hindbær syltetøj med citron i (se evt. opskrift på bloggen). Rouladen går desuden godt sammen med flødeskum og friske bær.

Ingredienser til en roulade (ca. 20 skiver):
3 æg
130 g sukker
130 g mel
1 tsk bagepulver
Hindbærsyltetøj (eller andet)

Tilbehør
Evt. flødeskum og friske bær

Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt dernæst mel og bagepulver og pisk det hele rigtig godt sammen. Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen ud i en firkant (ca. 30 cm gange 30 cm - den må ikke fylde hele bagepladen, så bliver den for stor i forhold til bagetiden). Fordel dejen så jævnt som muligt og bag den ved 225 grader (alm ovn) i ca. 6-7 min (den må ikke blive mørk). Imens kagebunden er i ovnen, skal du lægge et stykke bagepapir klar, som er drysset med sukker. Når kagebunden er færdigbagt tager du den ud af ovnen og lader den være på bagepapiret, men vender den på hovedet hen over det andet sukkerdryssede bagepapir. Fjern dernæst forsigtig bagepapiret fra kagebunden og smør/fordel syltetøjet på hele kagen (alt skal gøre imens den er varm), Rul tilsidst forsigtigt rouladen sammen.

Tip 1:
Hindbær og citron er gode sammen i rouladen, så tilføj evt. citron til hindbær syltetøjet (også selvom det er færdigkøbt). Laver du dit eget syltetøj, skal du huske at lave det i god tid, så det er afkølet og "sat sig" inden det smøres på roulade

Tip 2: Rouladen er ligeså godt efter den har været frosset ned.

6 kommentarer:

 1. Meget lækker hindbær roulade, med nyplukkede friske hindbær.Bare lækker.

  SvarSlet
 2. Skal den mon opbevares på køl? Jeg har netop en i ovnen 😜

  SvarSlet
 3. Jeg plejer at opbevare den udenfor køleskabet, så forbliver den godt svampet , det kan den sagtens!. Men den kan sagtens også komme på køl, så bliver den lidt mere fast i det ;)
  God bagning :-)

  SvarSlet
 4. Mega lækker hindbær roulade

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt den blev god :-) God appetit. Mvh Lotte

   Slet