mandag den 14. juli 2014

Klassisk skøn jordbærtærte

Det er sæson for dejlige søde jordbær, og hvem kan modstå en hjemmelavet jordbærtærte. Jeg bagte denne super lækre kage til min fars runde fødselsdag - med stor succes! Den er absolut ikke svær at lave, og jeg synes personligt, at denne jordbærtærte smager meget bedre end bagerens. 
Der er ingen tvivl om, at denne kage skal bages snart igen - måske til kaffen med veninderne, på en varm og solrig sommerdag.

Ingredienser til en stor tærteform eller en springform:

Mazarinbund:
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
200 g marcipan
50 g mel

50-100 g mørk chokolade

Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
2,5 dl mælk
1 spsk maizena
1/2 tsk vaniliesukker
1/4 l fløde

Pynt:
1 bakke jordbær

Mazarinbund:
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen i og pisk lidt mere. Tilsæt æggene et af gangen, men pisk ikke for længe, dejen skal bare samle sig. Vend tilsidst melet i.
Beklæd en tærteform eller en springform med bagepapir og hæld dejen i. Bagen bunden på 175 grader (alm ovn) i ca. 37-40 min. (tjek om den har fået nok, før du tager den ud, men husk at den skal være svampet, så den må ikke få længere end bagetiden). Lad den afkøle. Smelt chokoladen og smør det på tærten. Sæt bunden med chokoladen på køl.

Kagecreme:
Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde. Tænd for blusset (lavt) og pisk dernæst mælk og maizena i. Bring cremen i kog ved konstant piskning - og tag gryden af varmen, så snart den koger (husk: start med lav varme på blusset og skru så evt. lidt op undervejs, men den må ikke få max varme, så skiller cremen, og du må starte forfra). Hæld cremen på en skål og drys med sukker (så cremen ikke trækker skind) og stål den på køl, til den er stivnet - eller til dagen efter.
Først inden du skal smøre cremen på kagen, piskes fløden til stift flødeskum og vendes i cremen (tilsæt flødeskummet lidt af gangen - og smag til, det er individuelt hvor meget fløde, man kan lide i cremen).

Smør cremen på mazarin bunden og pynt med halve jordbær.

Tip: Lav Bund og creme dagen i forvejen:
Du kan sagtens lave mazarinbunden (smurt med chokoladen på) dagen i forvejen (stil den bare på køl i køleskabe til næste dag).

Du kan også lave mazarinbunden fx 2 dage i forvejen og fryse den ned i stedet (tag den op minimum 3 timer inden den skal pyntes, og smør den med chokolade og lad det stivne inden der kommer creme på)

Kagecremen kan sagtens også laves dagen i forvejen, det bliver den faktisk rigtig god af - men fløden skal vendes i på dagen, hvor kagen skal serveres.

Husk; Selve kagen har dog bedst af at sammensættes kort tid inden servering (dvs. med creme og jordbær)

Tip: Snyd med kagecremen:
Gider du ikke lave kagecremen selv, kan du sagtens bruge et færdigt "brev." For at lave en god færdig-creme, så drop opskriften bagpå brevet og tilsæt i stedet ca. 3 dl mælk til pulveret (og pisk) - og vend tilsidst cremen med 1/4 l fløde, der er pisket til flødeskum.

2 kommentarer: