tirsdag den 1. juli 2014

Rabarberkage

Endnu en variation af en lækker kage med rabarber. Kagen er bikset hurtigt sammen - ud fra hvad jeg havde i køkkenskabet, og blev så god, at den fortjener at komme på madbloggen. Desuden er kagen lavet på fuldkornshvedemel for et sundere alternativ. 

Ingredienser til ca. 8 pers kage:
100 gram blødt eller smeltet smør
100 gram rørsukker
4 æg
100 gram fuldkornshvedemel (fx hvidhvede) eller alm hvedemel
60 gram grofthakket mandler eller hasselnødder
ca. 300-350 gram rabarber (skåret i små stykker)

Pisk smør, rørsukker og æg forsigtigt sammen. Rør dernæst mel og nødder i dejen. Beklæd en springform med bagepapir (ca. 24 cm i diameter) og fordel dejen i formen. Drys rabarberne over dejen (tryk gerne rabarberne ned i kagen) og bag kagen på 175 grader varmluft i ca. 40-max 45 min. Server gerne kagen lun med cremefraiche eller skyr fx rørt med vaniljesukker.

Tip 1:
Erstat evt. halvdelen af hvedemelet med kokosmel i stedet. 

Tip 2: 
For en mindre grov kage, kan du erstatte fuldkornsmelet med almindelig hvedemel (eller erstat fx. halvdelen af melet med mandelmel).


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar