fredag den 2. maj 2014

Nemme solsikkekerneboller eller flutes

En hurtig og nem opskrift på flutes eller boller med solsikkekerner. Man kan selv beslutte sig for, om man vil nøjes med hvedemel eller om man vil erstatte 200 gram af hvedemelet med et grovere alternativ fx rugmel eller grahamsmel. Men er det et hvidt almindeligt flute du søger, så nøjes gerne med hvedemelet, det bliver rigtig lækkert. 

Ingredienser til ca. 3 flutes eller 10 boller:
25 gram gær
5 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1spsk salt
1-2 spsk skyr (A38 eller lign)
1 spsk olie
2 dl solsikkekerner 
2 dl havregryn 
Ca. 1,1 kg hvedemel (eller erstat 200 g af hvedemelet med 200 g groft mel i stedet)

Rør gæren ud i det lunkne vand og bland resten af ingredienser i. Hold som altid igen med at tilføre alt melet på en gang. Rør dejen på røremaskinen eller ælt i hånden og lad dejen hæve i en skål til ca dobbelt størrelse (1-2 timer). Form flutes eller boller af dejen og lad dem efterhæve i en halv times tid på bagepladen inden du bager dem i ovnen på 200 grader alm ovn. Brødene er færdige når overfladen er sprød og gylden og lyder hult når man banker på undersiden. Bagetiden afhænger af størrelsen på brødene/bollerne, men sæt uret på ca. 20 min og tjek derefter ca. hvert 5. min. Jeg plejer at give dem 25 min. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar