fredag den 2. maj 2014

Inspiration til tapasbordet

Det er altid hyggeligt at spise tapas, og da der efterhånden er flere der har spurgt mig om inspiration til hvilke retter, man kan sætte på tapasbordet, kommer her et par forslag. 
Jeg kunne blive ved med at remse op, mulighederne er jo nærmest uendelige, men disse retter er forholdsvis nemme at gå til, og det kan måske inspirere til andre nye og spændende retter også.

Spansk tortilla (1 pande ca. 4 personer):
Skræl ca 250 gram kartofler. Hak dem
meget fint og steg dem i olivenolie på en
pande indtil de er gennemstegte og bløde.
Pisk ca. 8-9 æg sammen og tilsæt salt og peber.
Tilsæt æggemassen på panden og stil panden i
ovnen på 200 grader til æggemassen er fast
(og er færdig med at vokse). Pynt med stegt chorizo.

Tip: Steg chorizo på panden og bland det i æggemassen inden det skal i ovnen.

Dadler med bacon og evt. mandler:
Tag stenene ud af dadlerne, placer en
mandel i midten (manderne kan undlades) og rul baconen rundt om dadlerne. Bag dadlerne i et ildfast fad i ovnen i ca. 12 min på 200 grader (hold øje, indtil baconen er sprød).

Tip: Vælg gerne små dadler (evt. uden sten), det gør retten mere delikat.

Rugbrøds-laksemadder - toppet med ærtepure:
Rist rugbrød og skær det i små trekanter.
Læg et stykke røget laks på rugbrødstrekanten og pynt med ærtepure eller avokado.

Grillede røde peberfrugter:
Sæt ovnen på grill-funktion (200 g) - og læg
peberfrugterne på en bageplade. Lad dem
bage i ca. 10-15 min (vendt dem undervejs så
de ikke bliver sorte). De er færdigbagt, når skallen begynder at boble. Når de er kolde nok til at du kan røre dem med hænderne, går du i gang med at pille skrællen af. Spises kolde.

Tip: du kan også lave en grillet peberfrugtssalat. Læg ruccola i bunden af en skål og bland det med de grillede peberfrugter og drys med ristede pinjekerner.

Grillet brød med gedeost og honning:
Tag et lille stykke hvidt brød og læg et stykke gedeost på toppen af brødet. Gril det i ovnen, så brødet er sprødt og osten er smeltet en lille smule (det skal ikke smelte helt). Server med en klat honning på toppen -  og evt. en valnød.

Små tærter:
Søg fx i søgefeltet efter tærte med brokkoli og bacon.

Rugbrødchips:
Søg i søgefeltet - opskriften ligger allerede på bloggen.

Ærtepure:
Søg i søgefeltet - opskriften ligger allerede på bloggen.

Blomkålspure:
Søg i søgefeltet - opskriften ligger allerede på bloggen

Tip: Grill evt. nogle kammuslinger og server dem på en tallerken ovenpå blomkålspureen, det passer rigtig godt sammen.

Tomatsalat med frisk basilikum og mozarella:
Skær tomater og basilkum meget fint. Skær dernæst mozarellaosten i strimler. Bland det hele sammen med en dressing bestående af olie, eddike, salt og peber. Tilsæt evt. finthakket løg.

Hjemmebagt knækbrød
Søg i søgefeltet - opskriften ligger allerede på bloggen

Hjemmebagt flute
Søg i søgefeltet - opskrifter på flutes ligger allerede på bloggen

Forskellige oste, pølser, parmaskinke osv. 

Grønsagsstænger og andet grønt til at dyppe i de forskellige pureer

2 kommentarer:

  1. Uh - og jeg kan skrive under på, at det var super lækkert - især rugbrødslaksemadderne og de grillede røde peberfrugter var fremragende! :)

    SvarSlet
  2. Godt at høre, du kunne lide det Lea :-)

    SvarSlet