tirsdag den 6. maj 2014

Nemme kokosmakroner

Skal du lave en hurtig lille kage til kaffen, så tager det ingen tid at lave kokosmakroner (også kaldet kokostoppe). Kagerne kan holde sig længe i køleskabet - eller fryses ned og tages op et par timer, inden de skal spises. Opskriften her er med æggehvider og uden smør, og så er jeg glad for at tilføre et syrligt element til mine kager, så der er også kommet lidt citron i denne gang. For en ekstra luksusudgave, kan du også tilføre marcipan, men det er ikke nødvendigt.

Ingredienser til ca. 20 kokosmakroner:
4 æggehvider 
Ca.180 gram sukker
Ca. 250 gram kokosmel 
1/2 tsk vaniliesukker

Flere muligheder for optimering (behøves ikke):
Evt lidt citronskal eller lidt citronsaft
Eller evt. 75 gram revet marcipan

Topping til bunden:
Ca.130 gram mørk chokolade 

Pisk æggehviderne stive og vend resten af ingredienserne forsigtigt i hviderne. Form kokostoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemmest at forme toppene med hænderne (rens evt. dine hænder undervejs, jo mindre klistrede hænder, jo nemmere er det at forme). Bag kagerne midt i ovnen på 150 grader (varmluft ovn) i ca. 20 minutter (evt. 5 minutter mere alt afhængig af din ovn .. men hold øje med kagerne i ovnen og tag dem ud, når de er gyldne på overfladen). Lad kagerne afkøle på bagepladen. Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden i det smeltede chokolade. Lad kokosmakronerne tørre videre i køleskabet (læg dem på siden).
Opbevar i boks i køleskabet - eller frys ned. 

2 kommentarer:

  1. Har netop afprøvet opskriften med stor succes - kagerne var både nemme og lækre ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Anja. Det lyder godt. Det er også en favorit her ;-) Mange hilsner Lotte

    SvarSlet