mandag den 12. maj 2014

Lækker brownie med oreo

Så kom dagen, hvor min kæreste skulle overraskes med en oreokage på hans fødselsdag. 
Sidste år var det oreo lagkage (find opskriften her på bloggen), men i år blev det en dejlig tung og klæg oreo brownie. Opskriften på denne kage er i modsætning til sidste års lagkage rigtig nem og hurtig at lave. Hvis man lyster, kan man lave oreo frostning til kagen, men går man efter en almindelig brownie opskrift, behøves toppingen ikke.  


Ingredienser til 1 kage (springform) 8-10 pers.
250 gram mørk chokolade 
150 gram smør 
125 gram sukker
3 æg
1 knsp salt 
125 gram mel 
1 alm pakke/rulle Oreo kiks (ca. 15 stk)

Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Pisk sukker, vaniliesukker, æg og salt sammen. Smelt chokoladen og smørret over et vandbad og pisk det sammen med resten af de sammenpiskede ingredienser. Tilsæt til sidst lidt af melet af gangen, stadig under piskning. Knus oreo kiksene (læg dem evt. i 2 frostposer og bank på dem med en kødhammer eller lign, til de knuses). Rør kiksene i dejen og kom hele massen i springformen. Bag kagen på 175 grader alm ovn i ca 25-28 min - men hold øje med kagen, og brug en kagenål til at se, om dejen hænger fast. Den må dog gerne hænge lidt fast - for den må endelig ikke få for meget, da det er meningen, at den skal være blød og gerne klæg i midten. Afkøl kagen. 

Server evt. med jordbær eller måske en god vanilieis


Tip 1:

Bag evt. kagen flere dage i forvejen, frys den ned og tag den op af fryseren ca. 5-7 timer inden den skal serveres.

Tip 2:

Som ekstra finish kan du lave en oreo topping: Se nedenstående:


Ingredienser til frostning/topping:
75 gram blødt smør 
250 gram flormelis
1 tsk vaniliesukker 
En lille knivspids salt 
2-3 spsk mælk 
5-6 oreo kiks 

Topping:
Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt dernæst vaniliesukker, salt og 1 spsk mælk af gangen imens der piskes videre. Tilsæt mælk til du opnår en god cremet konsistens. Hak oreo kiksene meget fint og bland det i cremen. Pisk det hele sammen og stil cremen på køl indtil kagerne skal have topping på. Pynt evt. med en halv eller hel oreo kiks.

2 kommentarer: