søndag den 27. oktober 2013

Sprøde hjemmebagte knækbrød

Der er intet bedre end hjemmelavet knækbrød, og så er det endda rigtig nemt. Kast dig ud i det, og optimer brunchen, morgenmaden eller tapas-middagen. I bokse kan knækbrødene holde sig i en uges tid. Jeg varierer størrelsen på knækbrødene, alt afhængig om de skal bruges til morgenmaden eller som små snacks med dip til. Brug fx min opskrift på ærtepure som dip.

Ingredienser (3 bradepander):
1 tsk bagepulver
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 dl vand
1,25 dl olie
2 tsk salt
3.5 dl mel

Rør alle ingredienser sammen (bliver en fedtet dej, som ikke nødvendigvis hænger så godt sammen) og del massen i 3. Rul hver masse ud på bagepapir i en firkant (læg også bagepapir imellem dejen og kagerullen, så er det nemmere at rulle ud). Dejen skal fylde det meste af bagepapiret. Lav riller i dejen med en kniv, til senere knæk. Læg bagepapiret med den udrullede dej på en bageplade og sæt bagepladen i ovnen. Bag hver enkelt bageplade på 200 grader alm ovn i 14-17 min (alt afhængig af tykkelsen af knækbrødet). Knækbrødene er bagt færdigt, når overfladen er let gylden. Når knækbrødet kommer ud af ovnen, knækkes knækbrødene (evt. skær med kniv) efter rillerne og afkøles på bagerist inden de kommer på tæt lukkede bokse.

NB: Har du ikke alle kernerne, kan du doble op på nogle af de andre kerner. Desuden kan du variere størrelsen af knækbrødene som du selv ønsker (rillerne i dejen afgør størrelsen).


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar