torsdag den 17. oktober 2013

Sarah Bernhardt kager (med kaffesmag)

Jeg er vild med hjemmelavede Sarah Bernhardt kager, og de er slet ikke så svære at lave, hvis man vælger den nemme udgave, hvor bunden består af købte makroner. Men vær tålmodig, for det tager tid at få dem til at stivne, så et godt råd er at lave dem dagen i forvejen. Opskriften her er i øvrigt med kaffecreme i midten, og jeg lover de smager godt. 

Ingredienser (til 20 små kager):
Fyld:
2 dl fløde (38%)
75 g mørk chokolade
2 tsk nescafe

Bund:
20 små makroner

Overtræk:
150-200 gram mørk chokolade

Forslag til pynt:
Frysetørret hindbær
Sukkerdrys
Blå violer

Giv fløden et langsomt opkog og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst hakket mørk chokolade og rør i flødeblandingen i ca. 5 min ved svag varme (stadig småkogende). Tilsæt kaffen og rør godt rundt, så der ikke er klumper i chokoladen. Hæld cremen i en skål og stil på køl i 3-4 timer, indtil den er stiv. Når cremen er stiv piskes cremen meget let rundt med et piskeris og smøres på den flade side af makronerne (udvælg makroner der ikke vipper). Jeg bruger en kniv til at smøre cremen på og smører cremen sådan, at den danner en lille top. Sæt kagerne på køl indtil de er godt stive igen (et par timer).  Smelt det meste af den mørke chokolade over et vandbad (For at temperere chokoladen, skal du røre det resterende af chokoladen i den varme chokolade, når den er kommet væk fra varmen). Tag kagerne ud af køleskabet og dyp dem i den varme chokolade - eller brug en kniv til at smøre chokoladen på. Drys pynt på kagen efter smag og behag. Stil på køl igen - gerne til næste dag. 

1 kommentar: