onsdag den 9. oktober 2013

Sagogryn budding (thai dessert)

Her kommer lidt inspiration til en asiatisk dessert. Ingredienserne kan købes i de asiatiske butikker på Vesterbro, nær Hovedbanen. Desserten er nem, hurtig og anderledes - og kan være sjov at servere efter et asiatisk hovedmåltid, for at køre temaet helt ud. 

Ingredienser:
200 gram sagogryn
1 dåse kokosmælk (400ml)
knivspids salt
1 spsk sukker
1 husblas (plade)

Topping:
Evt. Palmesukker eller frisk frugt

Kog sagogrynene i en stor gryde med masser af vand. Grynene er færdige, når de blive klare/gennemsigtige (smag evt. på dem). Skyld derefter i masser af kold vand, så de bliver nedkølet. Hæld grynene i en sigte og hæld derved vandet fra. Kog kokosmælk, salt og sukker og opløs husblassen deri. Tilsæt tilsidst grynene og rør det rundt. Hæld blandingen på glas og stil på køl i minimum 1 time inden de skal spises. 

Tip:
Kog evt. 2 blokke af palmesukker med 2 dl vand - så det bliver en sukkersirup. Server buddingen med sukkersiruppen henover. Pynt evt. også med frisk frugt - passionsfrugt kunne være et godt alternativt. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar