torsdag den 17. oktober 2013

Grove pitabrød

Det er så lækkert at lave sine egne pitabrød, og det er absolut ikke svært. Her er opskriften på en portion pitabrød lavet på grahamsmel, men du kan også erstatte gramhamsmelet med fx durummel. 

Ingredienser (12 stk pitabrød)
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 stor spsk olie
2 tsk salt
1 tsk sukker
150 g grahamsmel
ca. 600 g eller mere hvedemel

Opløs gæren i en skål i det lunkne vand. Bland derefter resten af ingredienserne i skålen - undtagen alt hvedemelet (tilsæt hvedemelet undervejs i æltningen). Ælt på røremaskinen i 10 min (eller i hånden indtil du ikke gider mere). Dejen skal slippe skålen. Stil til hævning i en times tid. Læg bagepapir på 2 bageplader. Del dejen i 12 lige store stykker. Tag lidt mel på hænderne og form hver klump dej til en rund bolle. Fordel bollerne på bagepladerne og tryk dem flade til pitabrød (brug en håndplade med mel på - og tryk dem flade direkte på bagepapiret). Lad pitabrødene efterhæve i en halv time inden du pensler dem med vand og bager dem i ca. 10 min på 250 grader (en plade af gangen, alm ovn)
Lad pitabrødene afkøle på en rist - og fyld dem med dit favoritfyld.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar