onsdag den 9. oktober 2013

Klassisk Pad Thai (stegte nudler med kylling)

Thailansk mad smager skønt og er virkelig let at lave. Min egen favorit er den klassiske Pad Thai.
En hemmelig ingrediens er Pad Thai-sausen, som kan købes i de thailanske butikker på Vesterbro. Den billigeste Thai butik er den der ligger tættest på hovedbanen. Her kan man kan få en stor flaske til ca. 18 kr, og der burde være nok til at lave Pad Thai rigtig mange gange. Køb endelig også nudlerne her, og 5 mm er den helt rigtige tykkelse, hvis man vil have retten til at være så autentisk som mulig. Det er i øvrigt vigtigt at købe masser af limefrugter, da det giver retten det sidste pift og en lækker frisk smag. 


Ingredienser:
Pad thai sause
Risnudler (gerne 5 mm tykkelse)
Forårsløg
Kylling
bønnespirer
æg
Evt. Tofu

Topping:
Peaunuts
Lime
Evt. chili

Blød nudler op i vand. Skær kylling i mundrette bider og steg dernæst kyllingen sammen med Pad Thai sausen. Tilsæt dernæst forårsløg og bønnespirer. Til sidst slår du et par æg ud på en pande, lad det næsten blive til et spejlæg, men hak det i stykker inden det samler sig helt. Bland ægget
sammen med resten af retten. Steg evt. tofu i olie på en pande for sig selv og bland det i retten. Steg tilsidst nudlerne meget kort (på panden med resten af retten) på høj varme. Server med masser af frisk limesaft og top med hakket peanuts og evt. hakket chili.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar