søndag den 10. marts 2013

Nem thai suppe


En nem suppe, som får dig til at drømme om varme himmelstrøg

Ca. 4 pers:
3 dl kokosmælk
kyllingebryst eller frisk kylling
(der skal helst kylling til retten før den bliver god)
1 3/4 L hønsebouillon (vand og bouillon skal tilpasses efter behov – og bouillionen skal helst    være af god kvalitet fx fra Føtex eller Irma)
200g små champignon eller lign
Frisk ingefær (smag selv til)
Frisk rød Chili (smag selv til)
Ca. 4. tsk. maizena mel

Tilbehør til suppen:
Frisk koriander til at drysse over og evt. ris.

Lav først bouillonen (vand og fond) – alt efter hvor stor portion suppe, der skal laves.
Skær kyllingen i små mundrette portioner og kog dem i bouillonen. Tilsæt kokosmælk og chili. Hak ingefæren meget fint eller riv den - og tilsæt den til suppen. Smag suppen til med salt og peber og jævn med maizena. Først helt til sidst tilsættes meget fint hakkede champignons og koges til let møre. 

Tip. Kog evt. en hel kylling dagen forinden. Gem noget af kylling-kødet til suppen og brug vandet, som kyllingen har kogt som fond næste dag. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar