De kan sagtens holde sig i en uges tid (i tætsluttende bokse) og endda også fryses uden problemer.
2 plader: (ca 15-20 stk - alt afhængig af størrelse)
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
Hindbærmarmelade
Bland mel og bagepulver. Tilsæt hakket blødt smør, sukker og æg og ælt til dejen er fin og smidig (går hurtigt på en røremaskine). Dej dejen i 2 og rul hver portion dej ud til en firkant på et stykke bagepapir (firkanten skal fylde hele bagepladen). Smør et lag hindbærsyltetøj på den ene halvdel af firkanten (lad ca. en cm være fri fra kanten) og fold derefter den anden halvdel inden over (ved hjælp af bagepapiret, som du holder fast i). Luk kanterne ved at trykke dejen sammen. Bag i ovnen (en af gangen) i 20-23 min på 180 grader (bobler kagen i ovnen, kan du trykke let på dejen med en paletkniv). Så snart kagen kommer ud af ovnen, så træk forsigtig kagen ud på et skærebræt eller køkkenbordet, for dernæst at skære den i portionsstykker. Jeg plejer at skære kanterne af, for at få så firkantede stykker som muligt, men det er smag og behag - rustikke kager har også sin charme. Lad kagerne køle af - og top derefter evt. med glasur, krymmel, hindbær, perlesukker, mandler eller lign.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar