onsdag den 13. marts 2013

Flutes

En god opskrift på nemme klassiske flutes. Opskriften er fra bagebogen "Meyers Bageri", som kan anbefales til alle, der bager ofte. Foruden gode bageopskrifter, er der tips og tricks til alt der har med bagning at gøre, eksempelvis "hvordan man former flutes, inden de skal i ovnen".
Til disse flutes har jeg brugt en grund-surdej og en røremaskine - jeg er sikker på, at det er surdejen og æltningen, der har gjort disse flutes så lækre og smagsfulde. De smager, som var de hentet direkte fra Meyers bageri. 

4-5 flutes:
4,5 dl lunkent vand
2 dl surdej
20 g havsalt
10 g gær
900-950 g hvedemel

Opløs gæret i vandet. Tilsæt surdej, salt og hvedemel og ælt i 10-15 min eller 10 min på røremaskine. Dejen skal blive helt glat og elastisk. Lad dejen hæve i skålen i 2 timer.
Del dejen i 4-5 portioner og form dem til flutes. Sæt flutene på bagepapir på et bageplade, skær 4 skrå snit i dejen -  og lad dem hæve videre i 2 timer, til dobbelt størrelse.


Bag flutene på 230 grader i ca 20-23 min. Sæt en tom bagepladen nederst i ovnen og hæld en glas vand på (det giver brødene en god sprødhed). Afkøl på bagerist.

(opskriften på surdejen er fra "Meyers Bageri", men andre kan også bruges)

2 kommentarer:

 1. Hej vil du dele opskriften på surdej til dine flutes

  KH Nathalia

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig :-)

  9 dl vand, 150 g hvedemel, 75 g grahamsmel, 75 g rugmel. Bland det hele sammen og pisk godt sammen. Pisk dagligt. Efter 10 dage er den klar. Forsæt med at piske/røre i den dagligt, og husk at friske den op, når du tager noget fra den (ca. samme mængde mel og vand som du tager )

  Du kan også vælge den lette løsning og få udleveret en gratis surdej fra Meyers bageri, mod at du har din egen bøtte/glas med ;-)

  God bagning
  Hilsen Lotte

  SvarSlet