tirsdag den 2. april 2013

Grove chokolade boller

Her er opskriften på grove chokolade boller. Der er hverken fedtstof eller sukker i opskriften, kun chokolade. Personligt foretrækker jeg en chokolade med høj kakaoprocent (70-80 %), men det er jo smag og behag. Bollerne er nemme at lave, men tiden skal planlægges, da de skal koldhæves i 5-6 timer og efterhæve 1-2 timer. 

Ca. 20 boller:
Ingredienser
10 g gær
5 dl koldt vand
10 g havsalt (helst)
100 g gramhamsmel
ca. 600 g hvedemel
ca. 150 g (grov hakket) mørk chokolade

Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne (undtagen chokoladen) og ælt dejen godt igennem. (hvis du har en røremaskine, så kør den mindst 10 min). Når dejen slipper skålen, æltes chokoladen ind i dejen. Sæt dejen i køleskabet med husholdningsfilm over i 5-7 timer.
Del efterfølgende dejen i 20 portioner og form boller (eller sæt dejen i muffinsforme eller andre små bageforme - men jeg vil dog til enhver tid anbefalde de almindelige boller, de er lettest at lave).
Lad bollerne hæve i minimum 1 time - gerne 2 timer.
Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 15-16 min.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar