søndag den 15. juni 2014

Saltmandler (med eller uden paprika)

Hvis jeg skal have en hurtig og lækker snack, laver jeg ofte saltmandler. Jeg har dog aldrig fået lagt opskriften på bloggen, og det er klart en fejltagelse. Saltmandler er nemlig lette at lave, og er langt billigere end at købe dem i butikkerne. Tilføj evt. lidt paprika for en lidt mere spicy og anderledes version.

Ingredienser: 
2 dl vand
1 spsk salt (gerne havsalt)
Ca. 200 gram mandler
Evt. lidt paprika

Tænd først en ovn på 150 grader (alm ovn) (så du er klar til at sætte mandlerne ind, efter de har kogt i saltvandet).

Hæld saltet i vandet og rør det rundt. Hæld derefter saltvandet på en pande. Når saltvandet koger, hældes mandlerne på. Lad mandlerne koge i saltvandet og rør rundt en gang imellem. Tag mandlerne af panden, når alt vandet er væk fra panden. Hæld saltmandlerne på en bageplade med bagepapir (hvis du gerne vil tilsætte paprika, så er det nu, du drysser det over mandlerne). Bag saltmandlerne i ca. 20 min (hold øje med dem i ovnen, de må ikke blive sorte) og lad dem efterfølgende afkøle på bagepladen. Hæld de afkølede mandler på tætsluttede dåser eller glas, så de kan holde sig i lang tid.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar