mandag den 2. juni 2014

Blomkåls pizzabund (glutenfri)

Jeg elsker simpelten denne her version af pizza, og så ligger den ikke ligeså tungt i maven, som almindelig pizza, eftersom melet er erstattet af blomkål. Den kan desuden også laves på knoldselleri eller brokkoli, hvis man er mere til det - eller for variationen skyld.

Ingredienser til 2 pizzaer (2-3 pers):
1 blomkålshoved (evt. knoldselleri)
2 æg
2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
Ca. 130-150 gram reven ost
1 tsk salt (gerne havsalt)
Krydderier; Fx Oregano, timian og basilikum

Forslag til fyld:
Tomatsause
Parmaskine
Løg
Lidt mozzarella ost
Frisk rucola til toppen - efter pizzaen er kommet ud af ovnen.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) og sæt med det samme 2 bageplader i ovnen.
Blend eller riv blomkålshovedet fint. Bland det godt sammen med æg, HUSK, salt og krydderier og ost. Fordel dejen på 2 stykker bagepapir og læg et andet bagepapir over, så du lettere kan rulle dejen tyndt ud med en kagerulle. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og læg/skub forsigtigt de færdigrullede pizzabunde over på de varme bageplader. Bag dem ca 25 - max 30 min i ovnen (200 grader varmluft), til de er gyldne. Tag bundene ud af ovnen og tilsæt det fyld du vil have på. Sæt pizzaerne tilbage i ovnen på ca. 210 grader (varmluft) og bag dem 5-10 min mere (til osten evt. er blevet gylden).

Tip:
Friske krydderier giver altid et ekstra pift til maden - hvis du alligevel har krukker med friske krydderurter i haven eller på altanen, så hak en masse og rør det i pizzabund-dejen.

Tip:
Har du ikke HUSK (loppefrøskaller) kan du godt undvære det i opskriften. Men de er med til at gøre pizzaen mere sprød, da de bl.a. suger væsken.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar