lørdag den 7. juni 2014

Mini rugbrød til madpakken

I dag var min niece og jeg i køkkenet sammen for at lave lidt lækkert men sundt til hendes madpakke i skolen. Disse mini rugbrød er gode med lidt pålæg og grønt, men kan også gå som en hurtig snack midt på dagen. Min niece foretrak tranebær, abrikoser og valnødder, så derfor sammensatte vi denne opskrift. Ingredienserne kan dog nemt varieres, så man kan lave sit eget favorit mini rugbrød.  


Ingredienser til ca. 20 små minirugbrød:
2,5 dl lunkent vand
25-30 g gær
1 tsk salt
2 spsk smeltet smør (eller evt. olie)
2 spsk sirup
200 g rugmel
250 gram hvedemel (gerne fuldkornshvedemel)
Evt. en håndfuld hakkede valnødder
Evt. en håndfuld hakkede tranebær
Evt. en håndfuld hakkede abrikoser

Opløs gæret i vandet. Tilsæt salt, sirup, smeltet smør/olie og mel, og ælt dejen godt sammen. Ælt til sidst valnødder, tranebær og abrikoser i dejen. Del dejen i 20 lige store stykker og form små firkantede mini rugbrød. Læg mini rugbrødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et varmt sted mindst en times tid, under et klæde. Pensl med vand og drys evt. med sesamfrø og bag de små mini rugbrød på 215 grader (alm ovn) i ca. 15. min. Afkøl på bagerist.

Tip: 
Du kan vælge at undlade valnødder, tranebær og abrikoser - eller erstatte det med andre slags nødder, kerner eller tørret frugt. Find din egen favorit.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar