mandag den 9. juni 2014

Rabarberkage med marengs

I dag trak min niece og jeg to store rabarber stænger op af jorden, og valgte at bruge dem til en skøn sommerkage. Kagen er nem at lave, men tager lidt tid, da der skal laves både bund, kompot og marengs. Vi har fundet inspirationen fra "Kager der smager", men har valgt  at lave lidt om på opskriften. Da vi begge elsker lakrids, tilsatte vi lakridspulver til marengsen, hvilket gav et rigtig godt resultat. Næste gang vil vi forsøge os med citronskal.

Ingredienser til 1 stor tærteform 
(8-10 pers):

Kompot:
Ca 450-550 gram rabarber
1 dl sukker
1 spsk vand

Bund:
125 g smør
175 g sukker
1 helt æg
2 æggeblommer
175 g mel
1 tsk bagepulver

Marengs:
2 æggehvider
100 g flormelis
Evt. 1 - 1 1/2 tsk lakridspulver (eller lakridssirup)
Eller evt. citronskal

Kompot:
Skær rabarberne i skiver (ca 2 cm) og kog dem ved lav varme i en gryde sammen med sukker og vand. Rør i kompotten undervejs i kogningen, men ellers kan den sagtens passe sig selv imens du laver dejen. Kompotten er færdig, når den føles godt fast/tyk (rabarberstykkerne behøver ikke at blive kogt helt ud, det er kun ekstra lækkert med rabarber stykker). Stil til side og lav dejen til bunden som det næste.

Bund:
Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Pisk æg, æggeblommer og sukker til det skummende, og rør forsigtigt smørret i bagefter. Tilsæt tilsidst mel og bagepulver og vend det i dejen. Beklæd en stor tærteform eller et ildfastfad med bagepapir og fordel dejen i den. Fordel dernæst rabarberkompotten hen over dejen (er der meget saft i kompotten, så lad det være tilbage i gryden, så du kun bruger det tykke kompot).

Marengs:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen i piskningen. Tilsæt tilsidst lakridspulver eller citronskal, hvis du ønsker det. Smør marengsen hen over rabarberkompotten.

Bag kagen ved 175 grader (alm ovn) på den nederste rille i ovnen i ca. 45 min (hold øje med den i ovnen). Afkøl.

2 kommentarer:

  1. Det er så lækker en kage. Har en i ovnen lige nu. :)

    SvarSlet
  2. Det er virkelig også en af mine favoritter - får helt lyst til at bage den igen snart ;-)
    Håber den blev god. Mange hilsner Lotte

    SvarSlet