En super nem og hurtig opskrift på en lækker lille kage, som jeg ofte bager, når jeg skal have gæster. Faktisk minder kagens konsistens og smag mig lidt om kokostoppe, men de her kager er absolut den toptunede version. Jeg har desuden eksperimenteret lidt med denne opskrift for at lave en sundere version også. Det giver selvfølgelig en lidt anden smag og konsistens, men den er virkelig også lækker! I den sundere version kan du erstatte hvedemelet med mandelmel, tilsætte en most banan og udelukke smørret.
Ingredienser til ca. 13 muffins:
2 æg
2 dl sukker
125 g smeltet smør
1 stor tsk vaniljesukker
3/4 dl mel
4 dl kokosmel
Ca. 70 g hakket hasselnødder eller mandler
Ca. 100 g hakket mørk chokolade
Pisk sukker og æg sammen til en cremet konsistens og rør derefter de andre ingredienser i. Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 200 grader alm ovn i ca. 16-17 minutter. De må gerne blive lidt gyldne i overfladen, men hold øje med dem i ovnen. Afkøl på bagerist.
Tip:
Ligesom de fleste andre kager, kan disse sagtens fryses ned, og de kan desuden laves dagen i forvejen, uden at det gør noget.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar