fredag den 28. marts 2014

Sprøde boller med hvedeklid

Her er en opskrift på rigtig lækre, nemme,  sprøde og fiberrige boller.

Ingredienser:
5 dl lunken vand
50 g gær
3 spsk olie
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 dl havregryn
1 1/2-2 dl hvedeklid
1 dl hørfrø
Hvedemel (nok til at dejen ikke klistrer længere)

Gæren udrøres i det lunkne vand. Resten af ingredienserne røres i. Kom til sidst hvedemelet i lidt af gangen, indtil dejen ikke klistrer. Jeg lader dernæst røremaskinen ælte dejen i ca. 10 minutter. Ellers ælt i hånden så lang tid du kan holde ud. Stil dejen til hævning i ca. 1 time eller til dejen hæver op til det dobbelte. Form bagefter dejen til boller.

Efterhæv bollerne i 20-30 min før de pensles med vand og bages på 200 grader alm. ovn i ca. 30 min (overfladen skal blive sprød og bollen skal lyde hul, når der bankes under den, før den er færdig).

Tip: Dejen er også rigtig god til at bage flutes ud af.

10 kommentarer:

  1. Hvormeget mel skal der bruges til denne spændende opskrift?

    SvarSlet
  2. Hej, tak for dit spørgsmål :-)
    Jeg tilføjede mel lidt af gangen da jeg æltede dejen, derfor har jeg ikke skrevet præcist antal gram på.
    Men start med at tilføre fx 300 gram hvedemel og tilsæt efterfølgende 50 gram hvedemel af gangen undervejs i æltningen. Stop med melet, når du dejen ikke føles klistret mere og slipper skålen let.
    Jeg håber det er svar nok. Jeg laver gerne opskriften igen og skriver mere præcist antal gram på næste gang, hvis det letter processen :-)

    God bagning, Hilsen Lotte

    lottesopskrifter.blogspot.dk

    SvarSlet
  3. Det ser bare rigtig lækkert ud! Men hvor mange boller rækker opskriften ca. til?

    SvarSlet
  4. Hej Mathilde. Ca. 10 boller - men du kan sagtens lave større eller mindre, de bliver lige gode ;-) Godt nytår

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for svaret. Og også et rigtigt godt nytår til dig ;)

      Slet
  5. Er det hvedeklid eller havreklid der skal bruges? Der står Hvedeklid i overskriften og havreklid i opskriften.
    Hilsen Dorte

    SvarSlet
  6. Hej Dorte. Har ellers rettet det op til flere gange, men det er som om det ikke gemmer det. Nu prøver jeg igen ;-). Men det er HVEDEKLID ;-) Tror nu også godt du kan bruge havreklid, hvis det er det du har i skabet, men jeg har ikke selv bagt med det. God bagning

    SvarSlet
  7. Har lige rørt denne dej sammen.Jeg brugte havreklid da jeg ikke havde hvedeklid hjemme. Jeg brugte ca 800 gram hvedemel. Venter nu på dejen hæver.

    SvarSlet
  8. Hej Lotte,
    Kan de hæve i løbet af natten?

    SvarSlet
  9. Ja det vil jeg tro, men så bliver 50 gram gær alt for meget. Forsøg dig frem med 10-20 gram og hæv i køleskab overdækket med film eller viskestykke. Mvh Lotte

    SvarSlet