Ingredienser: til ca. 4 pers.
500 g jordskokker
1 lille løg
1 fed hvidløg
Evt. et par timiankviste
1 liter boullion
Salt og peber
Ca. 1/2 dl fløde eller lidt mere
Topping:
Chorizo
1-2 Jordskokker
Purløg
Vask og skur jordskokkerne og skær dem i grove stykker (tag 1 eller 2 fra til toppingen). Skær dernæst også løg og hvidløg i grove stykker og svits det hele i en gryde sammen med timian og olie. Tilsæt bouillon og kog suppen i 15-20 min.
Blend suppen og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.
Topping:
Skær tynde skiver af jordskokkerne og og læg dem i koldt vand med salt i 10 min. Steg skiverne i olie på en pande, indtil de bliver sprøde som chips. Steg dernæst chorizo på en pande og hak det til sidst i små mundrette stykker. Hak purløgene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar