lørdag den 8. februar 2014

Jordskokkesuppe med chorizo og jordskokkechips

Jordskokke suppe er altid lækker, og denne opskrift med stegt chorizo, løfter suppen. Jeg vælger økologiske jordskokker og bruger dem med skræl. Det giver mindre skrællearbejde samt god smag til suppen. Udover chorizo laver jeg jordskokke chips, som et  sprødt element på toppen samt drysser med lidt frisk purløg for at give lidt farve.


Ingredienser: til ca. 4 pers.
500 g jordskokker
1 lille løg
1 fed hvidløg
Evt. et par timiankviste
1 liter boullion
Salt og peber
Ca. 1/2 dl fløde eller lidt mere

Topping:
Chorizo
1-2 Jordskokker
Purløg

Vask og skur jordskokkerne og skær dem i grove stykker (tag 1 eller 2 fra til toppingen). Skær dernæst også løg og hvidløg i grove stykker og svits det hele i en gryde sammen med timian og olie. Tilsæt bouillon og kog suppen i 15-20 min.
Blend suppen og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.

Topping:
Skær tynde skiver af jordskokkerne og og læg dem i koldt vand med salt i 10 min. Steg skiverne i olie på en pande, indtil de bliver sprøde som chips. Steg dernæst chorizo på en pande og hak det til sidst i små mundrette stykker. Hak purløgene.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar