lørdag den 8. februar 2014

Hjemmebagte italienske grissini

Jeg fik inspirationen til at lave grissini (italienske brødstænger) på madfryd.com, og det er virkelig nemt at lave. De egner sig rigtig godt som et alternativ til brød til suppen eller som forret/snack til et godt italiensk måltid (fx hjemmelavet ravioli, som I snart kan finde en lækker opskrift på her på bloggen). Det giver i øvrigt et godt pift, hvis der tilsættes fx friskhakket rosmarin eller timian til dejen. 

Ingredienser  
Ca. 8 gram gær
2,5 dl lunken vand 
Ca. 440-460 g mel
1 tsk salt
5 spsk olivenolie 

Havsalt (til drys)
Olie (til pensling)
Evt friskhakket rosmarin
Evt friskhakket timian 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, salt og olienolie og ælt dejen smidig. Lad dejen hæve til ca. dobbeltstørrelse i en times tid. Ælt evt. timian og/eller rosmarin i dejen og rul dejen ud i tynde stænger. Pensl med olie og drys med havsalt. Bag i ovnen på 200 grader i ca 15 min (alt afhængig af størrelsen, men hold øje). De skal blive sprøde og lysebrune i overfladen.

Tip: Du kan evt. erstatte hvedemelet med fuldkornsmel.












Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar