fredag den 26. juli 2013

Kirsebær muffins med hasselnødder

Her er lækker opskrift på kirsebær muffins. Efter at have smagt på kagerne efter de blev bagt, fandt jeg på at lave en topping, og toppingen gør virkelig underværker, så undlad ikke den. Desuden blev kagerne bedre på 2. og 3. dagen, så bag dem endelig dagen før, de skal spises. 

Ca. 18 muffins.
Ingredienser:
2 æg
2 dl mælk
150 g farin
2 tsk vaniliesukker
135 g smeltet smør
450 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
knivspids salt
75 g hasselnødder
En god portion kirsebær (fx 250g)

Topping:
60 g blødt smør
100 g philidelphia
3 dl flormelis
Lidt saft fra kirsebærrene for at give en lyserød farve.

Start med at udstene kirsebærerne (fx med en nål). Pisk æggene let med mælk, farin og vaniliesukker og det smeltede smør. Sigt melet, natron og bagepulver over æggeblandingen - tilsæt salt og vend det hele sammen med let hånd. Tilsæt mandler og kirsebær og vend det let i blandingen. Fordel i muffinsforme og bag kagerne midt i ovnen ved 220 grader i ca 15-18 min. Afkøl på bagerist.

Topping: Bland smør og philidelphia sammen. Tilsæt flormelis (find selv ud af hvor meget flormelis du vil have i, alt afhængig har den tykkelse du ønsker) - og rør sammen. Tilsæt tilsidst lidt farve fra kirsebærrene.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar