lørdag den 20. juli 2013

Hindbær syltetøj med mynte

Efter at have været på besøg i min søsters have, hvor hindbærbusken netop nu bugner af hindbær, gik jeg i gang med at lave hindbær syltetøj. Det tager jo absolut ingen tid at lave og er så meget mere lækkert end det færdigkøbte. Denne gang tilsatte jeg lidt mynte, hvilket giver et en super smag. 

Ingredienser:
ca 1/2 dl vand
300 g bær
300 g sukker
Et par mynte-stilke
Lidt citronsaft
evt. lidt marmelade geleringsmiddel

Dæk bunden af gryden med et lille lag vand. Kom hindbærrene i og hæld sukkeret over. Rør rundt og tilsæt en eller to stilke af mynte (tag mynten op, når den ønskede smag af mynte er kommet frem, eller lad evt mynten koge helt ud). Lad hele blandingen koge ved middelvarme, imens der røres en gang i mellem. Syltetøjet er færdig, når boblerne begynder at hænge sammen på overfladen. Husk at smage til med citron til sidst - og tilsæt evt. lidt gelatine, hvis der ønskes lidt tykkere konsistens. I stedet for geleringsmiddel kan du også tilsætte lidt citronskal, som giver samme effekt pga pektinen.
Husk dog at syltetøjet altid stivner lidt mere, når det køler af.






2 kommentarer: