mandag den 15. december 2014

Klassiske finskbrød

Selvom julens småkager ofte er lig med duftende krydderier, så findes der alligevel denne juleklassiker, som er meget enkel og fin, og som smager dejligt. De er ultra nemme at lave, da man hverken skal bruge kageudstikker eller kagerulle. 

Ingredienser til ca 2 fyldte bageplader
200 g smør (hakket i terninger)
250 g hvedemel
50 g sukker

Pensling:
1 æg og 1 spsk vand (pisket sammen)
mandler 
perlesukker

Bland smør, sukker og mel og saml dejen. Lad efterfølgende dejen hvile på køl i ca en halv time. Tril derefter fingertykke pølser af dejen og skær dem i ca 4 cm lange stykker. Tryk dem meget let flade og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med finthakkede mandler og perlesukker. Bag kagerne i midten af oven på 200 grader i ca 8-9 min (hold øje med dem i ovnen, de skal tages ud før de bliver alt for brune). Afkøl på bagerist og opbevar i kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar