fredag den 2. januar 2015

Brownie med chokolademousse og jordbær

Er man til en chokoladebombe dessert, er denne opskrift et hit. Jeg lavede den til nytårsaften, og den ramte helt sikkert plet. Den er ret nem at kreere og det bedste af alt er, at den kan den laves dagen i forvejen og stadig spises som rest to dage efter. Lav først kagen og lad den køle af, inden du lægger chokolademousse på toppen.

Ingredienser til ca 12 pers (store stykker):

Brownie:
(Ildfast fad (ca 30*25 cm)):
200 gram smør
4 æg
6 dl sukker
3 dl hvedemel
8 spsk kakao
3 tsk vaniliesukker
1 knivspids salt

Smelt smørret og stil det til side. Pisk sukker og æg sammen - og rør mel, kakao, vaniliesukker og salt i dejen sammen med smørret. Beklæd et stort ildfast med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen på 175 grader, varmluft i ca. 35 min (ikke længere, den skal være klæg). Afkøl kagen i bageformen indtil chokolademoussen skal på.

Chokolademousse:
190 g mørk chokolade (50%)
8 past æggeblommer
75 g sukker
5 dl piskefløde

Smelt først 150 gram af chokoladen (over vandbad), imens æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende i en anden skål. Pisk dernæst fløden til flødeskum (endelig ikke for stiv, for så kan moussen risikere at skille), Tag chokoladen af varmen og rør de sidste 40 gram chokolade i, så det hele er smeltet og der ikke er klumper tilbage (dette gøres for at opnå en god temperatur, så moussen heller ikke skiller). Bland chokoladen med den æggemassen og vend flødeskummet forsigtigt i.
Hæld chokolademoussen ud over kagen og stil det hele på køl. Sørg for at smøre chokolademoussen pænt ud. Stil på køl.

Pynt:
Jordbær
Evt jordbær sirup (kog lidt jordbær med sukker  - og si de hele bær fra)

Tip: Servering:
Server kagen direkte fra køl, og pynt med jordbær på toppen.
(evt. jordbær sirup ovenpå kagen eller som tilbehør på tallerkenen).


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar