søndag den 14. december 2014

Jødekager

Så er julen over os, og klassiske julesmåkager er altid et hit. En af mine egne favoritter er jødekagen, og efter allerede at have lavet to portioner i december, tænkte jeg at opskriften måtte på bloggen. Småkagerne er hurtigt bagt og opskriften er meget nem. 

Ingredienser til 2 fyldte bageplader:
150 g smør
250 g hvedemel
100 g sukker
1 æg

Pensling:
1 æg
krydderier fx cacao og kanel
Sukker
Hakkede mandler

Smuldr smørret i melet og tilsæt sukker og æg. Ælt dejen hurtigt sammen. Stil dejen på køl en halv times tid. Rul derefter dejen ud og udstik små kager med en kageudstikker og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pens kagerne med sammenpisket æg og drys lidt hakkede mandler og sukker over - samt dine yndlingskrydderier fx kakao og kanel.
Bag en plade af gangen på anden øverste rille i ovnen på 200 grader, alm ovn i ca. 6-8 min (afhænger af størrelse og ovn). Tjek til kagerne, de skal være lysebrune før de skal ud. Når de er kølet af, kan de opbevares i kagedåser.

2 kommentarer:

  1. hvor mange æg skal der i , det står den ikke noget om

    SvarSlet
  2. 1 æg i dejen - det er rettet, tak ;-)

    SvarSlet