søndag den 16. juni 2013

Mandelbund toppet med vaniliecreme og friske bær

Jeg er vild med friske bær - og da de er rigtig lækre og meget billige fortiden, er det bare om at kaste sig ud i at bruge så mange bær som muligt i alverdens kager og desserter. Her kommer en skøn og virkelig nem opskrift på en mandelbund toppet med creme og friske bær. Lav mandelbunden i forvejen og top med creme og bær inden servering. Mandelbunden kan sagtens også fryses ned og tages op et par timer inden servering. 

Bund:
3 æg
200 g sukker
200 g mandler

Vaniliecreme:
1,5 dl piskefløde
1 spsk flormelis
2 tsk vaniliesukker (eller stang)
1,5 dl cremefraiche

Pynt:
Friske bær: fx skovbær, brombær, blåbær, hindbær eller hindbær.

Evt revet mørk chokolade
Evt. mynte

Pisk sukker og æg godt sammen, så det opnår en tyk og cremet eksistens. Hak mandlerne og vend dem i cremen. Beklæd en tærteform med bagepapir og bag kagen på 175-180 grader i ca 30 minutter. Kagen bliver sprød på toppen og blød i midten, så giv endelig ikke kagen længere tid, da det er meningen, at den skal være klistret. Afkøl kagen i formen.
Pisk dernæst piskefløden til flødeskum og sigt flormelis og vaniliesukker i - og vend det i piskefløden. Vend tilsidst cremefraiche i. Tag mandelbunden op af tærteformen og skær stykker (det gør ikke noget, at stykkerne ikke bliver så pæne, bunden kan være svær at svære i, fordi den er så klisteret). Anret kagen på en tallerken - toppet med vaniliecremen samt de friske bær mynten.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar