torsdag den 13. juni 2013

Lækker islagkage med nødder, daim og hindbær

Det er sommer, og så er det tilladt at spise is i store mængder! Her er en nem opskrift på en skøn islagkage med en lækker nøddemarengsbund og 2 slags is - nemlig daim og hindbær. Det gode ved denne islagkage er, at det er muligt at variere smagen på isen fra gang til gang eller at finde sin helt egen favorit. Når først iscremen er lavet, er det op til en selv, hvad man vil blande i isen. Kun fantasien sætter grænserne. Her kommer min favorit - hvor jeg synes at nødderne, den søde og sprøde daim chokolade samt de friske hindbær supplerer hinanden rigtig godt: 

Ca. 8 stykker

Bund:
3 æggehvider
150 gram sukker
150 gram mandler

Pisk æggehvider og sukker godt stift.
Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt i blandingen. Læg bagepapir i en springform (jeg brugte en på ca 21 cm i diameter) og fordel nøddemassen i bunden. Bag bunden nederst i ovnen i ca 40 minutter på 170 grader, til den er gylden. Hvis marengsmassen hæver meget i ovnen, kan du sagtens prikke til den med en gaffel, så den falder ned igen. Det gør ikke noget, at den ikke ser pæn ud, da der alligevel skal is ovenpå. Afkøl bunden inden du laver næste trin, nemlig isen.

Iscreme:
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
2 tsk vaniljesukker (evt en vaniliestang)
6 dl piskefløde
3-4 daim
1 bakke hindbær (tag et par til side til pynt)

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig creme. Pisk piskefløden til let flødeskum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Fordel cremen i 2 skåle. Den ene creme vendes forsigtigt med grofthakket daim og den anden med moste hindbær. Fordel daimcremen på marengsbunden og stil den i fryseren i ca 30 min. Stil hindbærcremen i fryseren i mellemtiden. Når daimcremen er fast nok, fordeles hindbærcremen ovenpå. Islagkagen er klar dagen efter og kan holdes sig et godt stykke tid.

Pynt gerne med friske bær.

Tip: Husk at mose friske bær, hvis de skal blandes i is. Det er ikke ligeså lækkert at spise hele frosne bær, og desuden kommer smagen meget bedre frem, når de moses.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar