mandag den 8. april 2013

Hindbær medaljer (+mørdej)

Det er blevet "hipt" at lave hjemmelavede "medaljer" - og det er slet ikke svært, så det er bare at kaste sig ud i det. De smager rigtig godt og er en super flot kage. Når først mørdejskagerne er bagt, kan de holde sig i op til en uge i tætsluttende kagedåser. Man kan variere cremen/skummet, men denne opskrift er med hindbærcreme. Almindelig flødeskum vendt i hindbærkompot og/eller friske bær smager også rigtig lækkert. (lav evt. kagerne i forvejen - pisk flødeskummet inden servering - og vupti, du har en lækker medalje på 3 min).

Ca 10-12 stk.
Mørdej til medaljer:
Ingredienser:
250 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
175 g koldt smør
100 g rørsukker
1 æg
1/2 spsk vand

Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Hak smørret og smudr det i mel-blandingen. Pisk æg, sukker og vand - og ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Læg dejen i køleskab mindst 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Stik runde cirkler ud (ca 2-3 mm). Læg kagerne på en bageplade - og bag en plade af gangen i ca. 10 min (skal blive lysebrune - hold øje med ovnen, de kan let få for meget) på 180 grader. Afkøl på rist.


Hindbærskum:
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
200 g hindbær (frosne er fint)
1 spsk vand
2 spsk rørsukker

Hak chokoladen fint. Varm fløden op i et vandbad og opløs chokoladen i fløden. Lad skålen med flødeblandingen køle lidt af. Kog hindbærerne op med vandet og si blandingen, så der er ren hindbær-saft tilbage. Tilsæt sukker til saften. Bland fløden med saften og lad blandingen stå på køl i ca. 2 timer. Pisk derefter blandingen cremet og tyk (pas på med at piske for meget). Læg cremen imellem to mørdejkager og pynt toppen efter eget ønske og kreativtet. Læg evt. bær imellem kagerne også.

Pynt:
Flormelis+vand (glasur)
Fx friske bær, frysetørret hindbær eller chokolade

3 kommentarer:

  1. super lækre kager dem kan jeg varmt anbefale

    SvarSlet
  2. Har bagt dem flere gange, de er super lækre.

    SvarSlet