fredag den 14. november 2014

Små æbletærter

Jeg er fan af tærter - særligt de søde af slagsen. Her kommer en nem og lækker opskrift på små æbletærter, som ikke tager meget tid at lave. Desuden er de gode at fryse ned, og kan ligge klar til uventede gæster. Æblerne i denne opskrift kan i øvrigt sagtens erstattes med pære. 

Ingredienser til 4 små tærter (eller 1 stor)
Mørdej:
100 g koldt smør
150 g hvedemel
80 g sukker
1 æg

Fyld:
Et par æbler
Kanel (evt. også kakaopulver og kardemomme)
1 tsk flydende honning pr tærte
Hasselnødder og mandler

Kom smør og mel i en skål - og smudr eller hak smørret med en kniv. Kom sukker i. Pisk ægget og tilsæt det lidt af gangen i blandingen under æltning (tilsæt evt. lidt ekstra mel tilsidst, hvis dejen er for klistret). Ælt endelig ikke for meget, dejen skal bare samles og være smidig. Stil på køl en halv times tid. Smør tærteformene med smør og del dejen i fire klumper. Rul dejklumperne fladt ud (stykket skal være lidt større end tærteformen) på et stykke bagepapir (med masser af mel på) , og vend den udrullede dej ud i tærteformene. Skær æblerne i tynde skiver og fordel dem på tærterne. Drys med krydderier og hakkede nødder og tilsæt flydende honning tilsidst. Bag ca. 20-25 min på 180 grader alm ovn (hold øje med kagerne, de skal blive lysebrune i kanten). Afkøl på bagerist og server dem gerne lune med cremefraiche.

Tip:
Bager du en stor tærte, er bagetiden lidt længere, ca 30-35 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar