søndag den 2. november 2014

Medaljer med jordbær/makron-skum

Det er stadig moderne at servere gammeldags konditorkager, og mange af dem er i grunden ikke så svære at lave selv. Medaljer har den fordel, at de kan forberedes flere dage i forvejen. Lav blot selve mørdejs-kagerne et par dage forinden og læg dem i tætsluttede kagedåser og vent med at piske skummet til lige inden servering.

Ingredienser: ca 12 stk hele medaljer:
(Mørdej)
250 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
175 g koldt smør
100 g rørsukker
1 æg
1/2 spsk vand

Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Hak smørret og smudr det i mel-blandingen. Pisk æg, sukker og vand - og ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej (tilsæt evt. lidt mere mel) Læg dejen i køleskab mindst 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Stik runde cirkler ud (ca 2-3 mm). Læg kagerne på en bageplade - og bag en plade af gangen i ca. 10 min (skal blive lysebrune - men hold øje med ovnen, de kan let få for meget) på 180 grader, alm ovn. Afkøl på rist.
Læg evt. i en kagedåse, hvis de ikke skal bruges med det samme.

Jordbær/makron skum:
ca. 3-4 dl fløde
ca. 2 dl creme fraiche
ca. 100 g flormelis
1 tsk vaniliesukker
Ca. 1 pose frosne jordbær
Ca 10 knuste makroner

Pisk fløde, cremefraiche, flormelis og vaniliesukker sammen til konsistensen af flødeskum.
Kog jordbærene til de bliver optøet. Sig jordbærsaften fra og mos jordbærrene med en gaffel. Vend jordbærmosen og de knuste makroner i flødeskummet.

Glasur:
Flormelis
vand
evt. Saften fra jordbærene

Inden servering:
Smør jordbær/makronskummet på den ene side af medaljen og brug det andet som låg.
Lav en glasur af flormelis og vand (evt, jordbærsaften) og smør på den kage, du vælger som "låg".

Tip: Jordbærmosen kan også laves i forvejen (sæt på køl), og glasuren på toppen af medaljen kan sagtens også smøres på i forvejen (bare husk at det skal tørre helt, før de lægges i dåsen).

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar