lørdag den 28. september 2013

Fuldkorns rabarbersnitter

En variation af de klassiske hindbærsnitter, som jo er så populære fortiden pga tørkagernes boom. Variationen er lidt grovere grundet fuldkorn melet, og smager skønt. Eksperimenter gerne med syltetøjet - bland fx jordbær og rabarber. I denne opskrift har jeg desuden lavet helt små snitter, som jeg synes giver en god småkage fornemmelse.


Ingredienser:
2 plader: (ca. 40 stk små snitter)
500 g fuldkornshvedemel (med skaldele og kim)
2 tsk bagepulver
250 g blødt smør 
250 g rørsukker
2 æg
Rabarber syltetøj

Bland mel og bagepulver. Tilsæt hakket blødt smør, sukker og æg.- Ælt til dejen er fin og smidig (det går hurtigt på en røremaskine). Dej dejen i 2 og rul hver portion dej ud til en firkant på et stykke bagepapir (firkanten skal fylde hele bagepladen). Smør et lag rabarber marmelade på den ene halvdel af firkanten (lad ca. en cm være fri fra kanten) og fold derefter den anden halvdel inden over (ved hjælp af bagepapiret, som du holder fast i). Luk kanterne ved at trykke dejen sammen. Bag i ovnen (en af gangen) i 20-23 min på 180 grader (bobler kagen i ovnen, kan du trykke let på dejen med en paletkniv). Så snart kagen kommer ud af ovnen, så træk forsigtig kagen ud på et skærebræt eller køkkenbordet, for dernæst at skære den i portionsstykker med en skarp kniv
Lad kagerne køle af - og top derefter evt. med glasur blandet med rabarber marmelade.

1 kommentar:

 1. Hej Lotte!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Alle opskrifter er en søgemaskine, der samler de bedste norske madlavning og blogs fra internettet.

  Flere hundrede Blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  Elin
  Findeopskrifter.dk

  SvarSlet