tirsdag den 1. september 2015

Klassiske og nemme cupcakes med krydret chai frosting

Her er en opskrift på klassiske og nemme cupcakes, men med et lækkert twist på toppen - nemlig krydret chai. Jeg er ret vild med dem, særligt den chai smagsvariant med grøn the. Eksperimenter i øvrigt gerne selv med, om du vil tilsætte hvid chokolade i cupcake-dejen eller holde dig til den klassiske smag, uden den søde chokolade. Jeg synes de er gode både med og uden hvid chokolade.

Ingredienser til ca. 10 cupcakes
125 gram smør
0,5 dl mælk
2 æg
125 g mel
125 gram sukker
et lille drys salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniliesukker
Evt. hvid chokolade

Frosting/topping:
200 gram smør (stue temperatur)
200 gram flormelis
Vælg smag: KAV Chai tea latte med enten RICH SPICES eller  GREEN TEA (findes også med VANILLA)

Cupcakes:
Bland mel, sukker, vanilie, salt og bagepulver sammen og stil til side. Smelt smørret, rør mælken i og pisk tilsidst æggene i blandingen. Rør æggemassen i melblandingen (lidt af gangen) og rør indtil dejen er glat og jævn. Fyld dejen i cupcake-forme (lidt over halvt fyldte). Hak evt. hvid chokolade og fordel det i formene. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 200 grader (alm ovn) i ca 20 min. (Hold øje med dem i ovnen, det kan variere fra ovn til ovn) Afkøl kagerne helt inden toppingen laves og smørres på.

Frosting/opping:
Sigt formelis i smørret og pisk det godt sammen til en ensartet cremet masse. Tilsæt chai latte-pulveret indtil du får den smag, du synes er gennemtrængende nok. Rør god sammen.
Jeg bruger selv ca. 4 tsk frostning og 2 tsk chai latte pulver pr cupcake.
Pynt evt med hvis chokolade på toppen.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar