tirsdag den 29. september 2015

God svampet æblekage

Efterår betyder masser af æbler på træerne, og hvad er bedre end nybagt æblekage. Her er en nem og lækker opskrift, og den kan sagtens holde sig svampet og lækker i rigtig mange dage - næsten op til en hel uge. Jeg har eksperimenteret med at erstatte kaneldrysset med chaidrys og lavet en vaniliefrosting som topping. Men den kan sagtens spises uden frosting og med den klassiske udgave med kanel.

Ingredienser;
125 g margarine
250 g sukker
4 æg
3 tsk bagepulver
250 g mel
1/2 kg æbler (jeg tager 4-5 stk uden skræl)
1-3 tsk vanillesukker
Kanelsukker
(eller alternativ for kanelsukker; chaipulver (fx KAV chaivanilie))

Rør margarine og sukker sammen og tilsæt et æg af gangen. Bland melet med bagepulver og vaniliesukker og rør det i dejen. Skræl æblerne og skær dem i små stykker, som vendes i dejen med en dejskraber. Kom dejen i en brandpande (ca 25x30) med bagepapir. Drys med kanelsukker. Bag kagen i ca. 25 -30 min ved 200 gr alm ovn, men hold øje med kagen i ovnen. Kagen er færdig når en kniv ikke har dej på, når du stikker i den.

Lav evt frostning (når kagen er kølet af):
200 gram smør (stue temperatur)
200 gram flormelis
1-2 tsk vaniliesukker

Sigt formelis og vanilie i smørret og pisk det godt sammen til en ensartet cremet masse og smør det på toppen af kagen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar