fredag den 13. december 2013

Pebernødder

Det er utrolig nemt at bage sine egne pebernødder, så giv dig selv den luksus at lave hjemmebagte pebernødder til jul. Det tager ingen tid og de kan som alle slags småkager holde sig længe i kagedåser. 

Ingredienser (2 fyldte bageplader)
125 gram smør
1 æg
125 gram sukker
1 tsk natron
0,75 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk stødt kanel
1 knsp peber (hvid)
275 gram mel 


Pisk smør og sukker sammen med et elektrisk piskeris. Pisk tilsidst ægget med også. Bland mel, krydderier og natron og ælt det sammen med resten. Sørg for at få et fast dej så hurtig som muligt (det er ikke meningen at dejen skal æltes for meget). Rul dejen ud i fingertykke pølser og skær den i småstykker. Rul de små dej-klumper til kugler og tryk dem meget let på toppen. Sæt kuglerne på bagepapir på en bageplade og bag dem på 200 grader alm ovn i ca 10-12 min.
De skal blive let gyldne. Køl dem af på en bagerist inden de lægges i tætsluttende kagedåser.

Tip: Leg med smagen og tilsæt fx stødt ingefær eller lakridspulver.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar